Εάν δεν λάβετε ένα e-mail με τα στοιχεία πρόσβασής σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη εγγραφεί στο κατάστημά μας. Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να συνδεθείτε με το e-mail σας και τον κωδικό πρόσβασής σας.
Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα κατά τη σύνδεση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail: aristidouprint@gmail.com
Μαλακά παστέλ
Η σύνθεση των μαλακών παστέλ επιτρέπει το χρώμα στη βάση να προσεγγίσει αυτό της καθαρής βαφής όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού βαφής, μίας ελάχιστης ποσότητας συνδετικού συντελεστή και των αγνότερων και μαλακότερων τύπων καολίνης, που επίσης αναφέρονται μερικές φορές και ως pipe clay ή china clay. Οι καλά ισορροπημένες αναλογίες από αυτά τα συστατικά έχουν ως αποτέλεσμα μία αυθόρμητη μεταφορά χρώματος και βελούδινη όψη. Όταν χρησιμοποιείτε παστέλ, η στεγνή χρωματική σκόνη του παστέλ μεταφέρεται στη βάση. Θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε βάση, αρκεί να έχει επαρκή δομή στην επιφάνειά της. Είναι καλό παρόλα αυτά να χρησιμοποιείτε ειδικό χαρτί για παστέλ.
Σε αντίθεση με τη μπογιά, τα παστέλ δεν προσκολλώνται στη βάση μέσω ενός συνδετικού συντελεστή. Η σκόνη του παστέλ κρέμεται, όπως ήταν, από τις ίνες του χαρτιού. Τα σωματίδια μπορούν να φιξαριστούν(στερεωθούν) χρησιμοποιώντας fixative (στερεωτικό) που μπορείτε να το ψεκάσετε από το μπουκάλι με έναν κονιοποιητή για fixative (στερεωτικό) ή με σπρέι. Με το να φιξάρετε(στερεοποιείτε) τη δουλειά σας, η βελούδινη όψη αλλάζει ανάλογα με το πόση ποσότητα fixative (στερεωτικού) χρησιμοποιήθηκε. Αν εφαρμοστεί υπερβολικά πολύ fixative (στερεωτικό), τα χρώματα γίνονται πιο σκούρα και ακόμα και τότε το έργο δεν είναι απαραίτητα προστατευμένο από μουντζούρες. Ο καλύτερος τρόπος να ενεργήσετε είναι να φιξάρετε ελαφρώς το παστέλ κάθε φορά που φτιάχνεται ένα καινούριο στρώμα. Μπορεί να αποφασίσει κανείς αν θα φιξάρει ελαφρώς ή όχι το τελευταίο στρώμα ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.
Τα δεδομένα μεταφέρθηκαν στο Facebook.
Βλέπε πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά δεδομένων
Τα δεδομένα μεταφέρθηκαν στο Facebook.
Βλέπε πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά δεδομένων